sjospeider.net Turer og reisebrev

Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Turer og Reisebrev
Vel blåst høsttokt og nye optimistskippere PDF Skriv ut E-post

Årets høsttokt er en saga blott og det ble en flott og innholdsrik helg!

Sist oppdatert tirsdag 17. september 2013 18:06
Les mer …
 
Referat fra 9. juli (Bolærne - Holmsbu) PDF Skriv ut E-post

 

Dagen startet som alltid med frokost, denne gang i en noe begredelig form. Sola skinte og det blåste friskt fra sør, noe som betydde flotte seilforhold for småbåtene. Avgangstiden ble satt til 11:00 og med ett var tre av fire småbåter borte. Herman Christoffersen og Ruben fant ut at de ville seile slupp.  Takket være en hjemmesnekra presennakker (aka presenning som forseil). Sluppen freste framover i 7-8 knop og holdt god takt med Christiane. Den andre sluppen tok til takke med slep bak skuta.

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
Les mer …
 
Nye dagsreferater fra sommerleir! PDF Skriv ut E-post

2. juli

Dag 2 på Tredalen var kanskje den dagen med mest sol så langt. Etter frokost og flaggheis satte patruljene i gang med bygging av presenningbåt. Oppgaven var enkel og gikk ut på å lage en flåte/båt av en presenning samt kvister. Småspeiderne deltok også og litt etter 12:30 stod fire båter klare for «regatta». Havørns båt holdt seg flytende helt til målstreken og tilbake, Ternes båt sank på hjemreisen men dro av med seieren målt i tid, Måkes båt forliste kort etter avgang og Flokkens båt kom ut som nr. 2 basert på tid. Seieren gikk til Terne for godt samarbeid, fint design og totalt sett en oppegående flåte som ikke sank. Den var også raskest. Premien var en fjernstyrt radiobåt og ble senere delt ut i leiren på ordentlig vis – den ble tatt godt imot!

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
Les mer …
 
Referat sommerleir dag 6 PDF Skriv ut E-post

Referat sommerleir mandag 1. Juli - by Ruben

Etter at alle speiderne hadde forsovet seg 40 minutter, våknet omsider Hermann klokken 09.40 og fikk vekket resten av gjengen. Speiderne fikk dyttet i seg frokosten og tørket søvnen ut av øynene før klokka slo 11 og alle skulle opp til hovedveien der en buss full med speidere og utstyr snart skulle ankomme. Klokken 12.30 dukket en sølvgrå buss med røde og blå striper opp, og ut skred en bussjåfør med velholdt bart.

Ved hjelp av naturlig sjarm og et par plater sjokolade fikk Snorre fort tak i en nøkkel til bommen, og snart ble både optimister og telt kjørt ned med tilhenger. Når alle speiderne omsider kom seg ned til leirstedet, sto to store høyttalere og tok dem godt imot. Videre på programmet sto oppsett av leir. Alle teltene ble effektivt satt opp, telt etter telt poppet opp i rask rekkefølge.. Alle teltene unntatt det gedigne matteltet. Etter 1 time med hardt arbeid, mye roping og intens tenking var det mange teorier ute å gå. Noen trodde teltduken tilhørte det gamle møneteltet, andre mente vi bare ikke hadde prøvd nok. Flesteparten havnet på konklusjonen om at duken rett og slett hadde krympet av uante årsaker. En ting var i alle fall sikkert, trekket ville ikke på. Vi trøster oss med at duken hvert fall ville ligge noenlunde oppå taket, så de som skal lage mat kan få ly hvis det regner.

Etter leirplassen var reist, var det tid for frileik. De fleste valgte, til troppsledelsens store glede, å dra ut på sjøen med forskjellige båter. I dag har også den ene tresluppen blitt seilet singelhanded av Eilif, noe som vi tror aldri før har blitt gjort.

Terne fikk ansvaret for middagen denne dagen, og klokken 19.00 disket de opp med fiskekaker og pasta, med god hjelp fra flokken. Klokka 21.00 flammet leirbålet høyt og det var duket for underholdning. Etter en drøy time hadde vi vært igjennom leker som Ninja, og «jeg vil ha med … i sluppen». Litt etter 23 var alle speiderne i teltene, og en vellykket dag var avsluttet.

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
 
Sommerleir dag 4-5 PDF Skriv ut E-post

Dag 4

Christiane la til kai igjen på Resö kl. 22:30 etter ca. 17 nautiske mil kun for seil. Vinden kom fra sydvest og var veldig varierende. Vi kom opp i hele 5,5 knop denne dagen! Utover dagen stilnet det helt og det hele endte med motor de siste timene inn til Resö via Havstenssund. Hermann Franer la skuta pent til kai med god hjelp fra speiderne.

Middag ble laget av Terne og Måke. På menyen stod kylling og ris, men pga dårlig leting i kjøleskapet ble ikke måltidet klart før 00:30. Tusen takk for dette, Andreas.... Det ble sen middag med andre ord. Etter et godt måltid senket roen seg og folk hoppet etterhvert i køya.

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
Les mer …
 
«StartForrige12345678910NesteSiste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.