Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Filer fra Årsfesten PDF Skriv ut E-post

Takk for en hyggelig Årsfest.

Vedlagt ligger Powerpointen til Troppsleder Tord og Gruppelder Grith. Ett bilde av speiderhytta som vi nå har fått tilgang til følger også med. 


Arsfest Powerpoint Grith

Arsfest Powerpoint Tord

Speiderhytta

Sist oppdatert mandag 06. februar 2017 11:15
 
Referat fra Flokktur til Hellashytta PDF Skriv ut E-post

11 flotte speidere troppet opp på parkeringsplassen ved Galterud Skole fredag kveld, med sekker og godt humør. Speiderne fikk utdelt bilder av steder de skulle kjenne igjen og ved første stopp fant vi en far med pepperkaker og energilagrene ble fyllt opp til videre vandring.

Vel inne ved hytta utforsket vi innvendig før vi kledde på oss varme klær og hodelykter og satte igang med matlaging. Gruppa ble delt i to - halvparten ordnet opp et flott bål, mens resten samlet sammen og spikket klart pølsepinner. Vi koste oss med grillpølser og morsomme vitser før vi krabbet opp i sofaene inne med kortspill, brus og fredagskos. Kvelden endte for slitne speidere ca. 10.30.

Lørdagen opprant med frost og klarvær og alle var ute av soveposene ved halv åtte tiden. Vi fikk pakket oss sammen og spiste en lang og hyggelig frokost, før vi kledde på oss å gikk ut for å gjennomføre tidenes barkebåt-konkurranse. Med mange flotte båter og tre ulike heat var det både kontikiflåter, Christiane-modeller og flere spennede varianter av båter som deltok.

Vinnerne var:

heat 1: Ole-erik og kompani

Heat 2: Jentelaget med kotikiflåte

Heat 3: Superspeed- Ragnar og gjengen

Heat 4: Christiane med Imre og banden ved roret.

 

Etter vellykket konkurranse, ostesmørbrød og plumping, bar det ned igjen til parkeringen for hjemreise. En gjeng slitne Flokkspeidere som koste seg på tur var glade for å komme hjem igjen - og flere gleder seg allerede til neste tur!

 
Referat bannerkonk PDF Skriv ut E-post

Og vinneren av årets bannerkonkurranse ble.... Havørn! Vi gratulerer!

Alle patruljene presterte bra der ute i skogen, men troppsledelsen har sammen blitt enige om at Havørn utmerket seg spesielt godt på de fleste områder. Valg av leirplass, standard og kvalitet på gapahuk, leirbål og ikke minst lørdagens middag stod sterkt i fokus - i tillegg til samhold og lagånd i patruljen, kreativitet, underholdning, ryddighet og konkurranser. Totalt hamstret de 130 poeng!

Havørn drar inn premien på 2000,- som kan brukes fritt til noe sosialt for alle i patruljen 

Terne kom på en solid andreplass og Måke på tredje - men for all del, de leverte og viste oss godt arbeid i god speiderånd de óg!

Dere er flinke! Takk for turen!

Sist oppdatert torsdag 18. desember 2014 00:29
 
Referat nattseilas PDF Skriv ut E-post

Årets nattseilas er over og vi er tilbake i Drammen! Turen startet fredag kveld med pizza og briefing før avreise, og kl. 19:00 kastet vi trossene og satte kursen sydover. Regn og dårlig sikt var ingen hindring og lagde egentlig bare en fin bakgrunn for navigasjon i mørket. Vi putret i 6-7 knop ut fjorden, over Breiangen, innenfor Bastøy og mot Bolærne. Like før øyriket i Vestfold satte vi kursen midtfjords hvor vi simulerte brann ombord / blackout med tilhørende evakuering. Speiderne ble beordret i redningsflåte, MOB-båt og overlevelsesdrakter. Troppsledelesen fikk i etterkant skryt for godt skuespill, da det ttok litt tid før de fant ut det bare var øvelse... :) Etter en vellykket simulert evakuering satte vi kursen mot Vrengen hvor vi la til kai 03:00.

Lørdag startet med egg & bacon før ferden gikk nordover igjen til Horten hvor vi besøkte Tjøme Radio og Horten VTS. Der fikk vi et innblikk i hvordan de jobber og opererer. Kvelden gikk med til taco, bilder & video samt sosialt samvær ombord :)

Idag, søndag, fikk alle prøve å hoppe i sjøen med overlevelsesdrakt. Vi fikk tidligere denne uken hele 20 stk brukte drakter fra Dolphin, noe som kommer godt med til trening og moro i 5. Drammen. Alle fikk et innblikk i hvor god denne faktisk er å ha dersom uhellet skulle være ute, og alle virket til å synes det var artig med en slik erfaring. Avgang Horten 14:00 og MOB-øvelse underveis før vi klappet til kai i Drammen presis kl 18.

Speiderne har denne helgen dermed fått en god dose opplæring i navigasjon og sikkerhet til sjøs - to svært viktige emner.

Takk for turen - dere er en bra gjeng! Måtte det bli dyktige seilere av dere alle :-)

Sist oppdatert søndag 19. oktober 2014 20:06
 
«StartForrige1234567NesteSiste»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.