sjospeider.net Turer og reisebrev Sommerleir 2013 Referat fra 9. juli (Bolærne - Holmsbu)

Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Referat fra 9. juli (Bolærne - Holmsbu) PDF Skriv ut E-post

 

Dagen startet som alltid med frokost, denne gang i en noe begredelig form. Sola skinte og det blåste friskt fra sør, noe som betydde flotte seilforhold for småbåtene. Avgangstiden ble satt til 11:00 og med ett var tre av fire småbåter borte. Herman Christoffersen og Ruben fant ut at de ville seile slupp.  Takket være en hjemmesnekra presennakker (aka presenning som forseil). Sluppen freste framover i 7-8 knop og holdt god takt med Christiane. Den andre sluppen tok til takke med slep bak skuta.

 

Da klokka ble 15:30 la Christiane til kai i Holmsbu som er siste stopp før Drammen. Med litt dyttehjelp fra jolla klappet hun pent til kai. I timene etter kom småbåtene og mange av oss tok turen til Juno for å spise pizza. Det tok omtrent 1,5 time før pizzaene først kom, så det tok sin tid… Sommerværet var på sitt beste og Holmsbu yret av liv blant båtfolk og landkrabber. Fantastisk!

Dagen i dag har gått med til fritid, pizzaspising, rydding og vasking av LOJ og FRYD samt oljing av mesanmasta. Christiane har de siste dagene fått en ny dose kystolje på rekka, baugspydet samt begge mastene – nå er hun ikke tørr lenger og hun ser mye mer velholdt ut. På brygga ble det kjørt noen runder bryggefotball mens folk koste seg i sola.

Idet klokka bikka 2130 kom Andreas Janzen løpende ned i banjern og spurte etter skipperne; på brygga ved siden av lå nemlig en cabincruiser på utsiden av bølgebryteren – akkurat i det vinden blåste på sitt verste. Båten havnet nesten på brygga og rovere og skippere tok affære for å redde båten. Vi fikk ringt eieren gjennom søk via Småbåtregisteret, og han takket oss for innsatsen og forsvant fort.

Nå, i skrivende stund, sitter de fleste av oss i banjern og venter på middag. I dag står kylling taco på menyen. I morgen går ferden til siste stopp; Drammen; og vi beregner å være ved kai mellom 14 og 15. Henting av speidere skjer dog ikke før 15:00. Vi sees.

 

Over og ut fra Christiane LIBX!

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
 
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.