sjospeider.net Turer og reisebrev Sommerleir 2013 Nye dagsreferater fra sommerleir!

Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Nye dagsreferater fra sommerleir! PDF Skriv ut E-post

2. juli

Dag 2 på Tredalen var kanskje den dagen med mest sol så langt. Etter frokost og flaggheis satte patruljene i gang med bygging av presenningbåt. Oppgaven var enkel og gikk ut på å lage en flåte/båt av en presenning samt kvister. Småspeiderne deltok også og litt etter 12:30 stod fire båter klare for «regatta». Havørns båt holdt seg flytende helt til målstreken og tilbake, Ternes båt sank på hjemreisen men dro av med seieren målt i tid, Måkes båt forliste kort etter avgang og Flokkens båt kom ut som nr. 2 basert på tid. Seieren gikk til Terne for godt samarbeid, fint design og totalt sett en oppegående flåte som ikke sank. Den var også raskest. Premien var en fjernstyrt radiobåt og ble senere delt ut i leiren på ordentlig vis – den ble tatt godt imot!

 

Senere på dagen ble det arrangert optimistregattastafett som i utgangspunktet skulle være for alle, men på grunn av sterk vind var det bare de aller tøffeste som prøvde seg. Hver patrulje stilte med to-tre personer og noen gjennomførte med glans mens andre kullseilte. Moro var det og god underholdning ble det for oss som stod og fulgte med fra brygga! Vinneren ble Måke takket være en dyktig peff (Maria) som tok alle fem rundene i et jafs og på eget initiativ. Godt jobba!

Kvelden ble preget av fritid og ikke minst kos og hygge ved leirbålet litt senere. Underholdningen skulle vise seg å foregå ved brygga og gikk kort og godt ut på å døpe Tord, peff i Havørn. Døpt ble han og vått ble det. Ellers var det flott vær og topp stemning hele dagen – slik det skal være på sommerleir!

Helt til slutt på dagen ble det arrangert nattseilas for våre framtidige Maxiskippere. Turen gikk innover mot Fredrikstad og bød på navigering blant fyr og lykter. Mannskapet om bord gjorde en god jobb sett bort ifra da vi fikk den grønne staken på babord inn mot Fredrikstad... Ja, vi dunka borti bunn men vi slapp heldigvis unna relativt fort. Puh! Ankomst Tredalen igjen 02:30.

3. juli

Tidlig på morgenen, kl. 0800, satte Ruben i gang morgenfitness for alle. Enda så trøtt han var etter kun 5 timer søvn… Men, hva er vel ikke bedre enn å starte dagen med en liten treningsøkt? Det ble spilt og lekt aktiviteter som passet alle før det ble servert frokost.

10:30 var det duket for ukens store redningsseminar! Troppsledelsen hadde på forhånd organisert tre timer gjennomgang og opplæring av maritimt sikkerhetsutstyr. Her ble det bl.a. gjennomgått teori om de forskjellige vest-typene, forskjellige typer sikkerhetsutstyr i Maxiene, praktisk brannøvelse med demonstrasjon av ekte brann og slukking av denne med pulverapparat, gjennomgang av pyroteknisk utstyr samt sikkerhetsutstyret som finnes om bord på Christiane.

Det ble også demonstrert grunnstøting og hvordan man håndterer dette. LOJ ble seilt sakte men sikkert opp på en sandgrunne for så å bli hjulpet av jolla med et fall. Takk til Maria og Petter!

Helt til slutt ble det tid for utløsing av den lenge «beryktede» redningsflåten som i all evighet har ligget på Christiane. Ruben sleit litt med å utløse den, men etter noen sekunder blåste den gamle flåten seg opp. Alle fikk prøve å være om bord, men de fleste konkluderte med at det var heller mer uhyggelig enn koselig.

Senere ble det tid for lunsj i leiren etterfulgt av potetløp og instruks om hva som skulle skje på kvelden denne dagen; nemlig «The Survival» - 5. Drammen Sjøs versjon av haik. Alle patruljene ble i 17-tiden transportert ut til hver sin øy med kun det mest nødvendige som sovepose, kniv og mat. Målet var å overleve en natt på en liten øy med få ressurser og bruke speiderferdighetene sine til å klare seg. Slik gikk det ikke. Allerede etter etpar timer fikk troppsledelsen oppringning fra speidere som ønsket å trekke seg og komme tilbake til leiren. Skyss tilbake til leiren fikk de, og kun de «sterkeste» overlevde der ute på de små og våte øyene.

4. juli

De i patruljene som holdt det gående ute på øyene ble hentet rundt kl. 11:00 av LOJ og gummijolla. Alle var våte og kalde. Noen leie mens andre i godt og sprellende humør. Dagen ble noe kaotisk da folk heller ønsket å tørke klær ved bålet enn å gjøre andre ting, så dette ble mer eller mindre en «fridag» hvor speiderne kunne gjøre og finne på akkurat det de ville. Noen tok en sluppetur til nærmeste butikk mens andre dro med buss til legevakta i Fredrikstad. Humøret ble etter hvert bedre og troppsledelsen konkluderte med at det var det nitriste været som hadde satt speidernes humør på spill det siste døgnet…

Denne dagen fikk vi også fire nye sluppeskippere; Silje, Caroline, Adrian Z og Sondre. Vi gratulerer!

5. juli

Siste dag på Tredalen startet med frokost kl. 8. På programmet stod det at RS Horn Flyer skulle komme kl. 1000, hvilket betydde at man måtte starte pakking av leir tidlig. Vi var godt i gang da troppsleder avbrøt det hele og ba alle om å møte på Christiane. Presis kl. 10:00 kom redningsskøyta sigende inn sundet mot oss. Alle fikk omvisning om bord med noe opplæring om førstehjelp, inntil det hele ble avbrutt av vårt bestilte SeaKing-helikopter fra 330-Skvadronen som kom over oss! Dette var planlagt av troppsledelsen og ble tatt godt imot, dette var tøffe saker med mye krefter og mye lyd! Horn Flyer og Luftfartstjenesten hadde på forhånd lagt til rette for en demonstrasjon i vannet og dette ble gjennomført med glans.

Etter to spennende timer med besøk av både Seaking-helikopter og verdens beste redningsskøyte måtte ryddingen fortsette og idet klokka rundet 1400 begynte vi å gå utover mot hovedveien hvor bussen ventet for de som skulle hjem. Vi tok alle en felles avslutning med speiderbønnen før vi forlot hverandre. Gjengen på «alternativ 1 og 3» dro hjem mens «alternativ 2» dro tilbake til Christiane i venten på videre seilas. Våre nye skippere; Erik Hveding og Herman Christoffersen, hadde allerede kommet og var klare for en ny uke med totalt 15 personer om bord. Dagens destinasjon var som planlagt Resö og der var vi i titiden på kvelden. God vind og fine forhold gjorde sitt for en god start på reisen tilbake mot Drammen!

5-8. juli

Christiane og småbåtene dro fra Tredalen fredag kl. 17:00 og la til kai i Resö kl. 22:00. Lørdagen forlot vi småbåtene der og seilte Christiane sydover til Kungshamn. Alle syv seil ble heist og alle jobbet godt i team! Kjempebra og utrolig moro. Solen skinte og alt var bare helt perfekt. Vi dro igjen fra Kungshamn søndag kl. 1000 og heiste kort etter seil. Denne dagen nådde vi hele 7,7 knop med kun 4 seil oppe!

Ankomst Resö igjen på kvelden.

Mandag morgen dro vi videre mot Norge. Destinasjonen var Bolærne, men først måtte Christiane innom Tredalen for å hente sluppene som dessverre ikke fikk besøke söta bror. Fryd og Loj seilte i god vind over Oslofjorden og førstnevnte båt la til kai utenpå Christiane ikke tidligere enn kl. 2200 på kvelden. En time senere får vi oppringning fra Loj som ikke aner hvor de er. Det ble mye latter for oss på Christiane men vi fikk etter hvert rådet dem til å spørre noen hvor de var. Svar fikk de, og på Hvasser var de.

 

Heldigvis hadde Frederik Rugaard kommet en tur ut til Bolærne (egentlig bare for å få seg middag og slippe dette selv), så Hermann Franer tok grep og ba om båttransport til fastlandet og biltransport ned til Hvasser for å lose LOJ oppover. 01:00 var «lostjenesten» på plass, og en trøtt, sliten og «lost» gjeng lå og halvsov i båten. TL lot dem sove og tok likegjerne over alt og navigerte pent og pyntelig nordover til Christiane og Vestre Bolærne. Hvite sektorer og ingen problemer. Sola lyste opp en ellers flott sommernatt og 0315 klappet vi til kai utenpå Christiane og alle fem om bord hoppet i køya. Godnatt !

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
 
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.