Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Referat sommerleir dag 6 PDF Skriv ut E-post

Referat sommerleir mandag 1. Juli - by Ruben

Etter at alle speiderne hadde forsovet seg 40 minutter, våknet omsider Hermann klokken 09.40 og fikk vekket resten av gjengen. Speiderne fikk dyttet i seg frokosten og tørket søvnen ut av øynene før klokka slo 11 og alle skulle opp til hovedveien der en buss full med speidere og utstyr snart skulle ankomme. Klokken 12.30 dukket en sølvgrå buss med røde og blå striper opp, og ut skred en bussjåfør med velholdt bart.

Ved hjelp av naturlig sjarm og et par plater sjokolade fikk Snorre fort tak i en nøkkel til bommen, og snart ble både optimister og telt kjørt ned med tilhenger. Når alle speiderne omsider kom seg ned til leirstedet, sto to store høyttalere og tok dem godt imot. Videre på programmet sto oppsett av leir. Alle teltene ble effektivt satt opp, telt etter telt poppet opp i rask rekkefølge.. Alle teltene unntatt det gedigne matteltet. Etter 1 time med hardt arbeid, mye roping og intens tenking var det mange teorier ute å gå. Noen trodde teltduken tilhørte det gamle møneteltet, andre mente vi bare ikke hadde prøvd nok. Flesteparten havnet på konklusjonen om at duken rett og slett hadde krympet av uante årsaker. En ting var i alle fall sikkert, trekket ville ikke på. Vi trøster oss med at duken hvert fall ville ligge noenlunde oppå taket, så de som skal lage mat kan få ly hvis det regner.

Etter leirplassen var reist, var det tid for frileik. De fleste valgte, til troppsledelsens store glede, å dra ut på sjøen med forskjellige båter. I dag har også den ene tresluppen blitt seilet singelhanded av Eilif, noe som vi tror aldri før har blitt gjort.

Terne fikk ansvaret for middagen denne dagen, og klokken 19.00 disket de opp med fiskekaker og pasta, med god hjelp fra flokken. Klokka 21.00 flammet leirbålet høyt og det var duket for underholdning. Etter en drøy time hadde vi vært igjennom leker som Ninja, og «jeg vil ha med … i sluppen». Litt etter 23 var alle speiderne i teltene, og en vellykket dag var avsluttet.

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
 
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.