Innlogging til MedlemssiderHar du ikke bruker eller har glemt passordet ditt så send en e-post til webmaster@sjospeider.net

De 5 siste annonsene

Powered by Marketplace
Referat sommerleir dag 1-4 PDF Skriv ut E-post

 

Dag 1

Året sommerleir startet i Drammen onsdag 26. juni ved Tollbukaia. Samtlige ble dagen før bedt om å møte kl. 09:30 for briefing før avreise med småbåtene. På briefing ble det klart at dagens destinasjon er Bolærne og seillagene fikk kort informasjon om seilasplan og vær. Alle båter kom seg trygt av gårde like etter kl. 10:00 og Christiane fulgte etter med troppsledelsen og skipper Knut om bord.

Seilasen til Bolærne gikk smertefritt for Fryd, Loj og den slupp nr. 19. Slupp nr. 20 mistet uheldigvis roret utenfor Holmsbu Spa og det hele endte med en leteaksjon før videre ferd. Regnet plasket ned og ettermiddagen og kvelden var preget av økende vind og mye regn. Heldigvis holdt alle speiderne humøret i behold og alle kom seg trygt til Vestre Bolærne kl. 21:30hvor vi spiste en bedre pølsemiddag før de-briefing.

Dag 2

Christiane og småbåtene lå og vugget friskt ved brygga hele natten i stiv kuling, men alle våknet til frokost kl. 09:00torsdagen. Etter frokost var vi så heldige og få en omvisning i den 26 000 m2 store fjellhallen på samme øy. Denne store fjellhallen hadde tidligere blitt brukt til lagring av torpedoer men var nå omgjort til en stor innendørs lagringsplass for båter. Store, mørke og godt tempererte fjellhaller.

Utover formiddagen kom også sola og idet klokka ble 10:30 forlot vi Vestre Bolærne med kurs for Sverige og Resö. Fryd og Loj kom seg over Ytre Oslofjord i god behold. Den ene sluppen ble slept til Tredalen grunnet skadet ror og den andre sluppen måtte kl. 17:00 bli hentet av Christiane da de på dette tidspunkt ikke hadde kommet lenger enn 4 nautiske unna utgangspunktet… Hurra! Christiane var så heldig og motta denne beskjeden utenfor Hvaler og måtte gjøre ”vendereis” til Vestfold. Litt nedtur, men vi hadde intet valg. Vi peiset på til Koster og videre gjennom Kosterfjorden før vi endte opp i Resö ca. kl. 23:00. Fryd og Loj hadde allerede klappet til kai og mannskapet om bord der var glade for å se Christiane.

Middag ble laget av Karen og Silje og ble servert kl. 23:30. Fine folk spiser sen middag! Etter en bedre carbonaramiddag var det opp på dekk i sommernatten for å sette på klyveren og mesanen. De yngste speiderne la seg etter mat, men rovere og peffer/asser hjalp til ute fram til 02:30.

Dag 3

Dagen startet med et besøk til det lokale bakeriet ”Panget” hvor vi fikk ferskt og eksotisk Resö-brød. Det lengste brødet smakte utrolig godt men hadde en stykkpris på hele 90 kroner… Vi fikk en god frokost før videre ferd sydover kun med Christiane. Småbåtene ble lagt igjen her av den enkle grunn at vi ville ha variasjon mellom seiling av småbåter og seiling av Christiane. Avgang 13:30 og seilasen gikk sydover og innaskjærs, med vaktlag. Gode navigatører og gode styrmenn! Sol og fint vær, frisk bris fra syd. Topp stemning!

Mellom øyer, holmer og skjær putret Christiane i drøye 6 knop. Vi gikk gjennom Hamburgsund samt Sotekanalen, to trange skipsleier for mindre fartøy. Spennende og annerledes! Vi endte opp i Kungshamn. Flott tillegging av Fredrik og flott samarbeid om bord. Nydelig italiensk pizza servert (og laget?) av roverne kl. 21:00 på Christiane før dusjing og fritid tilkl. 23:00.

Dag 4

Vi våknet til plaskregn og et frokostlag som ikke gjorde jobben sin. Frokost ble bestemt til 09.00 men ble ikke servert før10:00. Huff! Troppsleder og Snorre tok en tur til ICA for innkjøp av felles melk og polarbrød før fylling av drivstoff på jolla. Trossene gikk presis kl. 12:00 og skuta ble navigert ut fra havnen av Hermann og Ruben. I dag skulle seil heises! Vi putret ut til litt mer åpne farvann mens bl.a. Jørgen og Andreas arbeidet på baugspydet og klargjorde forseila. Presis 14:11 gikk motoren av og Christiane seilte nå vakkert nordover med en SOG på ca 4,4 knop og en STW på 1,5 knop, med andre ord nesten 3 knops medstrøm. Praktisk, men synd at det nesten kun er strømmen som driver oss og ikke våre fine og store seil.

I skrivende stund er vi mellom Väderöarna og fastlandet og kl. 18:00 er SOG 4,0 knop, STW 2,8 og COG 340 og mannskapet på akterdekket drikker kaffe og spiser lokal bakst fra Kungshamn. Lettskyet vær. Stemningen om bord er generelt god og folk nyter livet på sjøen. Vaktlagene rullerer med to timer hver og de samarbeider godt. Vi beregner å være på Resö igjen i kveld eller i natt en eller annen gang.

Ship o’hoj, vi sees!

 

Sist oppdatert torsdag 19. september 2013 11:08
 
Banner
Kopirett © 2020 5. Drammen Sjøspeider gruppe. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.